Pribináček je legendou! Kdo by neznal píseň od dvojice Svěrák/Uhlíř – Zdraví pramen z Posázaví. Většina z nás zná asi text nazpaměť.
Ale klasický pribináček je plný cukrů. Proto jsme připravili variantu, ve které jsou jen nízkokalorické formy přírodních cukrů – březový cukr, čekanková vláknina a steviol-glykosidy.
Vyzkoušejte si snadnou přípavu s námi!
Na domácí pribiňáček potřebujeme:
- 250 g 33% smetany ke šlehání
- 250 g měkkého tvarohu ve vaničce
- 1 lžíce práškového sladidla FAN CUKŘENKA – březový cukr s vanilkou
- 2 sáčky práškového sladidla INULIN SWEET 2 g
- 1 lžíce kakaa
Postup:
Smetanu vyšleháme do husté pěny, přidáme proseté kakao, práškového sladidla INULIN SWEET 2 g a FAN CUKŘENKA, tvaroh a vše společně důkladně promícháme. Následně směs ještě společně prošleháme ručním šlehačem.
TIP: Tento dezert nebo svačinka je tak jednoduchá. A jednoduchých receptů u nás najdete více, např. Čokoládový termix, nebo Ovocné želé. A kdo rád teplé dezerty – rychle na stole je třeba i takový Perník.