Potřebujeme:
- 400 g bílého jogurtu řeckého typu
- 400 g zakysané smetany
- 2 sáčky rozpustné vlákniny FAN INULIN 5 g
- špetka soli
Postup:
Jogurt, zakysanou smetanu a rozpustnou vlákninu FAN INULIN dobře smícháme v míse. Podle chuti přidáme špetku soli, a ještě jednou dobře promícháme. Cedník vyložíme plátýnkem nebo čistou kuchyňskou utěrkou. Takto připravený cedník vložíme do mísy a naplníme připravenou směsí. Uložíme do lednice a necháme ideálně přes noc vykapat tekutinu. Následně směs přendáme do uzavíratelné krabičky nebo vytvarujeme bochníček, a domácí čerstvý sýr je připravený k použití.
Tip: Domácí sýr můžete dochutit i svými oblíbenými čerstvými bylinkami.
Naší rozpustnou vlákninu INULIN můžete vyzkoušet i ve formě sladidla INULIN SWEET. Jeden sáček obsahuje téměř 2 g rozpustné vlákniny a sladí jako lžička cukru.