E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Cupcaky se šlehačkovým krémem

Cupcaky se šlehačkovým krémem
Galerie:

Cupcaky se šlehačkovým krémem

Cupcaky se šlehačkovým krémem
Doba přípravy: 30 minut

NA CUPCAKY:

  • 1 a ½ hrnku polohrubé mouky 
  • ½ hrnku práškového sladidla FAN STARLINEA
  • 1 lžička práškového sladidla FAN CUKŘENKA nebo vanilkového extraktu
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 1 vejce
  • ½ hrnku slunečnicového oleje
  • 1 hrnek kefíru


NA ŠLEHAČKOVÝ KRÉM:

  • 300 ml 33% smetany
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 330 g mascarpone
  • 1 lžíce práškového sladidla FAN STARLINEA
  • na dozdobení čerstvé lesní ovoce

Postup:

V míse smícháme polohrubou mouku se solí, jedlou sodou a citronovou kůrou.

Ve druhé míse prošleháme vejce s práškovými sladidly FAN STARLINEA a FAN CUKŘENKA, přidáme olej a kefír. Do tekutých ingrediencí přidáváme po částech ty suché a vždy promícháme.  Nakonec směs vymícháme do hladkého těsta. 

Košíčky na cupcaky naplníme z 2/3 těstem. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 15-20 minut. Po upečení necháme chvilku vychladnout ve formě a poté přendáme na chladící mřížku a necháme zcela vychladnout.

Mezitím v jedné míse vyšleháme šlehačku se ztužovačem a v druhé míse smícháme mascarpone a práškové sladidlo FAN STARLINEA. Vyšlehanou šlehačku následně přidáme k mascarpone a krátce prošleháme, aby se směs spojila.

Vychladlé cupcaky ozdobíme krémem a čerstvým lesním ovocem.

TIP: Zbylo Vám sladidlo, můžete ho ho využít v dalších receptech, např. Šátečky z tvarohového těsta jsou vynikající.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut