NA CUPCAKY:
- 1 a ½ hrnku polohrubé mouky
- ½ hrnku práškového sladidla FAN STARLINEA
- 1 lžička práškového sladidla FAN CUKŘENKA nebo vanilkového extraktu
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- citronová kůra z 1 citronu
- 1 vejce
- ½ hrnku slunečnicového oleje
- 1 hrnek kefíru
NA ŠLEHAČKOVÝ KRÉM:
- 300 ml 33% smetany
- 1 ztužovač šlehačky
- 330 g mascarpone
- 1 lžíce práškového sladidla FAN STARLINEA
- na dozdobení čerstvé lesní ovoce
Postup:
V míse smícháme polohrubou mouku se solí, jedlou sodou a citronovou kůrou.
Ve druhé míse prošleháme vejce s práškovými sladidly FAN STARLINEA a FAN CUKŘENKA, přidáme olej a kefír. Do tekutých ingrediencí přidáváme po částech ty suché a vždy promícháme. Nakonec směs vymícháme do hladkého těsta.
Košíčky na cupcaky naplníme z 2/3 těstem. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 15-20 minut. Po upečení necháme chvilku vychladnout ve formě a poté přendáme na chladící mřížku a necháme zcela vychladnout.
Mezitím v jedné míse vyšleháme šlehačku se ztužovačem a v druhé míse smícháme mascarpone a práškové sladidlo FAN STARLINEA. Vyšlehanou šlehačku následně přidáme k mascarpone a krátce prošleháme, aby se směs spojila.
Vychladlé cupcaky ozdobíme krémem a čerstvým lesním ovocem.
TIP: Zbylo Vám sladidlo, můžete ho ho využít v dalších receptech, např. Šátečky z tvarohového těsta jsou vynikající.