Potřebujeme:
- 200 g hořké čokolády
- 300 g zakysané smetany
- 250 g tvarohu
- 1 lžíce práškového sladidla FAN CUKŘENKA – březový cukr
- 2 sáčky práškového sladidla FAN INULIN SWEET 2 g
Postup:
Do hrnce dáme vodu, přivedeme k varu a následně výkon stáhneme na střední stupeň. Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do mísy a rozpustíme nad párou. Mísa by se nám neměla dotýkat vodní hladiny v hrnci. Po rozpuštění mísu s čokoládou vyjmeme z hrnce, aby se nám směs dále nezahřívala. Do čokolády přidáme zakysanou smetanu, vymícháme a necháme zcela vychladnout. Následně přidáme tvaroh, prášková sladidla FAN CUKŘENKA – březový cukr a FAN INULIN SWEET a dobře promícháme. Směs necháme dobře vychladit v lednici, poté vyšleháme do pěny a servírujeme.
TIP: K servírování čokoládové termixu se výborně hodí dlouhé piškoty, na kterých si pochutnají děti i dospělí.
INULIN SWEET se hodí nejen na doslazení termixu, ale třeba také do kávy, čaje, jogurtů nebo třeba na Jahodový milkshake. Díky obsahu rozpustné vlákniny je to navíc i bonus pro Vaší střevní mikroflóru.