Na těsto si připravíme:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 20 g práškového sladidlo FAN STEVIALIN EXCLUSIVE
- 50 g kakaa
- 1 vejce
Na krém si připravíme:
- 1 šlehačka
- 30 g práškového sladidla FAN STEVIA® na bázi steviol-glykosidů
- 50 g čokolády na vaření
- 160 g másla
Na zdobení:
- lyofilizované ovoce – maliny, jahody
Postup:
Čokoládové hvězdičky:
Smícháme mouku, práškové sladidlo FAN STEVIALIN EXCLUSIVE a kakao. Přidáme máslo, vejce a důkladně propracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a uložíme alespoň na dvě hodiny do ledničky.
Na pomoučněném vále vyválíme plát silný zhruba 3 mm. Formičkou vykrajujeme hvězdičky, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C asi 12 minut. Upečené čokoládové hvězdičky necháme vychladnout.
Krém:
Šlehačku svaříme se sladidlem FAN STEVIA®, přidáme nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit.
Ve šlehači vyšleháme máslo a postupně přidáváme vychladlou šlehačko – čokoládovou směs, vzniklý krém uložíme na hodinu do ledničky.
Čokoládové hvězdičky namažeme krémem, slepíme a namáčíme do tmavé čokolády. Ještě než čokoláda zaschne, posypeme prachem z lyofilizovaného ovoce.