E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Čokoládová pěna

Doba přípravy: 30 minut

Kdo by neměl rád čokoládu? My jí tedy rádi máme. Proto jsme vyzkoušeli recept na tuto exkluzivní čokoládovou pěnu, dezert, za který by se nestyděla ani nejlepší restaurace. Klasický kalorický cukr jsme nahradili absolutně nekalorickým ERYTHRITOLEM.

Na přípravu čokoládové pěny budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • 125 g hořké čokolády 70%
  • 10 g másla
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 40 g práškového sladidla ERYTHRITOL
  • šlehačka na ozdobu
  • čokoládové hoblinky

Postup:

Nejprve si rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme do větší misky, žloutky do misky menší. Bílky zatím nechte stranou.
Žloutky rozmícháme dohladka.
Čokoládu nalámeme na kousky a na vodní lázni rozehřejeme spolu s máslem. Jakmile je směs hladká, dáme stranou a necháme chladnout.
Následně si vyšleháme smetanu ke šlehání. Šlehačka musí tvořit špičky, ale dáváme pozor, abychom ji nepřešlehali.
Následně už jen ušleháme bílky, ke kterým přidáme práškové sladidlo ERYTHRITOL. Šleháme opět dotuha, dokud se na sněhu nezačnou tvořit špičky.

Pomocí stěrky vmícháme žloutkovou směs do ušlehané šlehačky. Mícháme opatrně, a co nejméně. Následně přidáme rozehřátou čokoládu – ta by měla mít teplotu okolo 35 °C. Pokud nám vychladla až moc, lehce jí přihřejeme v mikrovlné troubě – 5 sekund by mělo stačit. Následně čokoládu přilijte do směsi žloutků a šlehačky. Opět mícháme opatrně, a co nejméně.

Nyní stačí už jen směs propojit s bílky. 1/4 bílků vmícháme do čokoládové směsi. Opět se snažíme nemíchat moc, ale směs musí být hladká, bez bílkových hrudek. Poté tuto čokoládou směs přilijeme ke zbylým bílkům a důkladně zamícháme. Mícháme co nejméně, ale výsledná směs musí být jednolitá, bez bílkových hrudek nebo bílých „čar“.

Směs rozdělíme do 4 menších skleniček a necháme v ledničce alespoň 6 hodin, ideálně ale přes noc. Před servírováním dozdobíme kopečkem čerstvě ušlehané šlehačky a hoblinkami čokolády.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

MOJITO
Mojito
Příprava: 5 minut
Lipový květ
Sirup z lipového květu
Příprava: 60 minut
Naložené ředkvičky
Naložené ředkvičky
Příprava: 60 minut