Potřebujeme:
- 65 g másla
- 250 g máslových sušenek
- 500 g plnotučného tvarohu nebo krémového čerstvého sýra typu Philadelphia
- 45 g práškového sladidla FAN STEVIA®
- 3 vejce
- 2 lžičky práškového sladidla FAN CUKŘENKA
- 65 g 33% smetany
Na polevu:
- 120 g zakysané smetany
- 2 lžičky práškového sladidla FAN CUKŘENKA
- Na dozdobení čerstvé ovoce a máta
Postup:
Tvaroh nebo sýr, vejce a smetanu vyndejte předem z lednice, aby měly suroviny pokojovou teplotu.
Sušenky rozmixujte v mixéru nebo vložte do pevnějšího sáčku a rozdrťte válečkem. Máslo rozpusťte v kastrůlku na nízkém plamenu a smíchejte se sušenkami.
Dno dortové formy o velikosti 18 cm vyložte pečícím papírem a sušenkovou směs dobře utlačte na dno i boky formy. Připravený korpus vložte do lednice a nechte vychladit.
Troubu předehřejte na 180 °C a do spodní části trouby umístěte vyšší plech nebo pekáč. A mezitím dejte vařit asi 1 litr vody.
Do mísy dejte tvaroh nebo sýr, prášková sladidla FAN STEVIA® a FAN CUKŘENKA a dobře promíchejte. Postupně přimíchávejte po jednom vejce a nakonec vmíchejte smetanu. Krém nalijte na připravený sušenkový korpus.
Horkou vodu opatrně nalijte do pekáče a plech s koláčem vložte do střední části trouby.
Pečte asi 15 minut, následně snižte teplotu na 120 °C a pečte asi 60 minut.
Mezitím si připravte polevu ze zakysané smetany a práškového sladidla FAN CUKŘENKA. Obě ingredience dobře promíchejte v misce a nalijte na upečený koláč. Vraťte ještě na 15 minut do trouby, aby se poleva upekla a lehce ztuhla.
Upečený cheesecake nechte zcela vychladnout ve formě. Poté nechte cheesecake vychladit alespoň 4 hodiny, ale ideálně přes noc v lednici.
Servírujte s čerstvým ovocem a lístečkem máty.