E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Cheesecake

Doba přípravy: 60 minut

Potřebujeme:

  • 65 g másla
  • 250 g máslových sušenek
  • 500 g plnotučného tvarohu nebo krémového čerstvého sýra typu Philadelphia
  • 45 g práškového sladidla FAN STEVIA®
  • 3 vejce
  • 2 lžičky práškového sladidla FAN CUKŘENKA
  • 65 g 33% smetany

Na polevu:

  • 120 g zakysané smetany
  • 2 lžičky práškového sladidla FAN CUKŘENKA
  • Na dozdobení čerstvé ovoce a máta

Postup:

Tvaroh nebo sýr, vejce a smetanu vyndejte předem z lednice, aby měly suroviny pokojovou teplotu.

Sušenky rozmixujte v mixéru nebo vložte do pevnějšího sáčku a rozdrťte válečkem. Máslo rozpusťte v kastrůlku na nízkém plamenu a smíchejte se sušenkami.

Dno dortové formy o velikosti 18 cm vyložte pečícím papírem a sušenkovou směs dobře utlačte na dno i boky formy. Připravený korpus vložte do lednice a nechte vychladit.

Troubu předehřejte na 180 °C a do spodní části trouby umístěte vyšší plech nebo pekáč. A mezitím dejte vařit asi 1 litr vody.

Do mísy dejte tvaroh nebo sýr, prášková sladidla FAN STEVIA® a FAN CUKŘENKA a dobře promíchejte. Postupně přimíchávejte po jednom vejce a nakonec vmíchejte smetanu. Krém nalijte na připravený sušenkový korpus.

Horkou vodu opatrně nalijte do pekáče a plech s koláčem vložte do střední části trouby.

Pečte asi 15 minut, následně snižte teplotu na 120 °C a pečte asi 60 minut.

Mezitím si připravte polevu ze zakysané smetany a práškového sladidla FAN CUKŘENKA. Obě ingredience dobře promíchejte v misce a nalijte na upečený koláč. Vraťte ještě na 15 minut do trouby, aby se poleva upekla a lehce ztuhla.

Upečený cheesecake nechte zcela vychladnout ve formě. Poté nechte cheesecake vychladit alespoň 4 hodiny, ale ideálně přes noc v lednici.

Servírujte s čerstvým ovocem a lístečkem máty.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

skořicový šnek
Skořicový šneci
Příprava: 60 minut
Jahodový džem - FAN Želírovací směs
Jahodový džem bez zbytečných cukrů
overnight musli
Snídaně do skleničky
Perníčky z ovesné mouky
Příprava: 60 minut