E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Čalamáda, aneb co zahrada dala

Čalamáda, aneb co zahrada dala
Galerie:

Čalamáda, aneb co zahrada dala

Čalamáda, aneb co zahrada dala
Doba přípravy: 60 minut

Čalamáda je skvělý způsob uchování nadbytků úrody. Okurku si ke karbanátku nebo flekům dává skoro každý. Letos si můžete možnosti ještě rozšířit a udělat si do zásob pár skleniček čalamády – výběr zeleniny je jen na Vás. A hlavně – skoro žádné kalorie, takže si můžete dopřát třeba celou sklenici bez výčitek!

Nálev:

Zelenina:

  • květák, paprika, okurka, cibulka, mrkev,
  • pro milovníky pikantních verzí – feferonka, chilli paprička

Postup:

Suroviny na nálev povaříme asi 3 minuty. Necháme louhovat. Kdo chce, může po vychladnutí slít, a do sklenic plnit jen nálev bez koření.
Zatímco chladne nálev, připravíme si zeleninu – květák rozebereme na růžičky, zbytek zeleniny pokrájíme na kolečka nebo nudličky. Vše smícháme a naplníme do připravených sklenic.
Zalijeme nálevem, dobře uzavřeme a zavaříme cca 20 minut na 80 °C.

Tato čalamáda je neuvěřitelně variabilní. Použít se dá jakékoliv zelenina, spíše pevná, aby při zavařování nedošlo k velkému změknutí.

TIP: Naše sladidlo na bázi steviol-glykosidů nabízíme NOVĚ i ve větším balení SLIM & FIT STEVIA® 350 TABLET .

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut