E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Bublanina s višněmi

Galerie:

Bublanina s višněmi

Doba přípravy: 60 minut

Bublanina je oblíbený způsob zpracování přebytků čerstvého ovoce. A to hlavně těch trochu kyselejších druhů – rybízu, jahod, třešní a nebo právě višní. Naše bublanina s višněmi je rychlá, chutná a nemusíte se bát, že Vám zvedne glykémii tak jako varianta s běžným řepným cukrem. My jsme použili SORBIT!

Potřebujeme:

  • 2 hrnky polohrubé mouky + na vysypání plechu
  • 100 g práškového sladidla FAN SORBIT
  • 1 hrnek mléka
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 500 g vypeckovaných višní

Drobenka:

  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1/4 hrnku práškového sladidla FAN SORBIT
  • 4 lžíce másla

Postup:

Plech vymažeme 1 lžící oleje a vysypeme moukou. V misce smícháme všechny ingredience na drobenku a vytvoříme sypkou směs. Višně omyjeme a vypeckujeme a dáme stranou. Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a vypracujeme hladké těsto.
Těsto nalijeme na připravený plech a posypeme višněmi a drobenkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30 minut.

Vychladlá bublanina s višněmi se může ještě posypat FAN CUKŘENKOU BŘEZOVÝ CUKR.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut