Bublanina je oblíbený způsob zpracování přebytků čerstvého ovoce. A to hlavně těch trochu kyselejších druhů – rybízu, jahod, třešní a nebo právě višní. Naše bublanina s višněmi je rychlá, chutná a nemusíte se bát, že Vám zvedne glykémii tak jako varianta s běžným řepným cukrem. My jsme použili SORBIT!
Potřebujeme:
- 2 hrnky polohrubé mouky + na vysypání plechu
- 100 g práškového sladidla FAN SORBIT
- 1 hrnek mléka
- 1 sáček prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 vejce
- 5 lžic slunečnicového oleje
- 500 g vypeckovaných višní
Drobenka:
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1/4 hrnku práškového sladidla FAN SORBIT
- 4 lžíce másla
Postup:
Plech vymažeme 1 lžící oleje a vysypeme moukou. V misce smícháme všechny ingredience na drobenku a vytvoříme sypkou směs. Višně omyjeme a vypeckujeme a dáme stranou. Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a vypracujeme hladké těsto.
Těsto nalijeme na připravený plech a posypeme višněmi a drobenkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30 minut.
Vychladlá bublanina s višněmi se může ještě posypat FAN CUKŘENKOU BŘEZOVÝ CUKR.