Na žmolenku:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 200 g másla
- 7 lžiček práškového sladidla FAN STEVIA® se steviol – glykosidy
Na náplň:
- 500 g tvarohu
- 400 g zakysané smetany
- 100 ml smetany na vaření
- 1-2 sáčky vanilkového pudinku
- 4-5 lžiček tekutého sladidla FAN STEVIA® na bázi steviol – glykosidů
- 200 g borůvek (můžou být i mražené)
Postup:
Ze změklého másla, mouky, kypřícího prášku a práškového sladidla FAN STEVIA® vypracujeme žmolenku.
Do dortové formy vyložené pečícím papírem nasypeme 3/4 žmolenky a důkladně umačkáme na dno formy.
Poté si z uvedených surovin připravíme náplň, kterou rozetřeme na připravený korpus.
Na tvarohovou náplň nasypeme borůvky a celý koláč posypeme zbytkem žmolenky.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C přibližně 20 min.
Borůvkové potěšení je výborný zákusek, a dá se upéct i s jiným druhem ovoce (např. višně, třešně, jahody, maliny, ostružiny, …).
TIP: A co s načnutým balení tekutého sladidla FAN STEVIA® na bázi steviol – glykosidů? Využít ho můžete např. v receptu na Smoothie bowl.