Bezový sirup je nejlepší způsob jak zpracovat voňavé květy bezu. Místo kila cukru tentokrát použijte naše sladidlo. A snížíte kalorickou hodnotu o neuvěřitelných 75 %! Takovýto sirup je pak vhodný i pro low carb diety.
Na bezový sirup potřebujeme:
- 20 ks květů černého bezu
- 1 citron
- 1 l vody
- 230 g práškového sladidla FAN STARLINEA
- 20 g kyseliny citronové
Postup:
Květy lehce opereme a necháme okapat. Dáme do nádoby, zalijeme vodou, přidáme na plátky pokrájený citron a necháme louhovat 24 hodin.
Druhý den přecedíme přes jemné sítko nebo kávový filtr, punčochu, mušelín. Přidáme práškové sladidlo FAN STARLINEA, kyselinu citronovou a povaříme 5–8 minut. Případnou pěnu sebereme.
Vzniklý bezový sirup nalijeme pomocí trychtýře do čistých sklenic a ihned zavíčkujeme. Je lepší na chvilku obrátit láhve dnem vzhůru, (např. vložením do půllitru) a necháme vychladnout.
TIP:
Připravit si můžete různé sirupy, v našich receptech najdete třeba Malinový sirup a nechybí ani jeden z nejoblíbenějších – Jahodový sirup.
A kdo nestihne očesat květy, může počkat do konce léta a připravit si bezovou marmeládu. Její recept prozatím na stránkách nemáme, ale můžete vyzkoušet jak bude chutnat – Bezinková bez cukru 200 g – STARLinea zero.