E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Banánový beránek

Doba přípravy: 60 minut

Beránek patří na velikonoční stůl jako poklice na hrnec! A jaký to bude, to záleží jen na Vás. Máte-li doma zralé banány – banánový beránek bude ideální způsob. Díky banánové složce je trochu hutnější, ale také vláčnější – žádná suchá buchta.
V našich receptech ale najdete také recept na Beránek s jablky a ořechy a Velikonoční beránek – pistáciový. Vyzkoušejte!

Na těsto:

Postup:

Společně vyšleháme FAN SORBIT s povoleným máslem a za stálého šlehání postupně přidáme žloutky.
Do žloutkové směsi metličkou vmícháme banány, které jsme si předem rozmačkali vidličkou s troškou mléka. Poté dolijeme zbytek mléka, znovu zamícháme a postupně přisypeme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. 
Z bílků si mezitím ušleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta. Přidáváme ho raději postupně, abychom si nezničili nadýchanost těsta.
Hotové těsto rozetřeme do důkladně vymazané a vysypané formy na beránka a upečeme v předem vyhřáté troubě na 175 °C asi 30 – 40 minut (zjistíme zapíchnutím špejle).

Jakmile banánový beránek vychladne, posypeme ho sladidlem FAN CUKŘENKA – březový cukr s vanilkou. A nezapomeneme mu na krk uvázat nějakou pěknou mašličku!

TIP: Nezapomeňte i na další velikonoční recepty! Určitě Vaječný koňak – pro koledníky, Jidáše, aby po celý rok bylo pevné zdraví. A vyzkoušejte si i jednoduché Boží milosti, zaručeně Vás okouzlí nejen svou jednoduchostí.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut