Beránek patří na velikonoční stůl jako poklice na hrnec! A jaký to bude, to záleží jen na Vás. Máte-li doma zralé banány – banánový beránek bude ideální způsob. Díky banánové složce je trochu hutnější, ale také vláčnější – žádná suchá buchta.
V našich receptech ale najdete také recept na Beránek s jablky a ořechy a Velikonoční beránek – pistáciový. Vyzkoušejte!
Na těsto:
- 80 g másla
- 200 g práškového sladidla FAN SORBIT POTRAVINÁŘSKÝ
- 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 2 banány
- 1,5 dl mléka
- 250 g polohrubé mouky
- ½ balíčku kypřícího prášku do pečiva
- dle chuti FAN CUKŘENKA – BŘEZOVÝ CUKR S VANILKOU na posypání
Postup:
Společně vyšleháme FAN SORBIT s povoleným máslem a za stálého šlehání postupně přidáme žloutky.
Do žloutkové směsi metličkou vmícháme banány, které jsme si předem rozmačkali vidličkou s troškou mléka. Poté dolijeme zbytek mléka, znovu zamícháme a postupně přisypeme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Z bílků si mezitím ušleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta. Přidáváme ho raději postupně, abychom si nezničili nadýchanost těsta.
Hotové těsto rozetřeme do důkladně vymazané a vysypané formy na beránka a upečeme v předem vyhřáté troubě na 175 °C asi 30 – 40 minut (zjistíme zapíchnutím špejle).
Jakmile banánový beránek vychladne, posypeme ho sladidlem FAN CUKŘENKA – březový cukr s vanilkou. A nezapomeneme mu na krk uvázat nějakou pěknou mašličku!
TIP: Nezapomeňte i na další velikonoční recepty! Určitě Vaječný koňak – pro koledníky, Jidáše, aby po celý rok bylo pevné zdraví. A vyzkoušejte si i jednoduché Boží milosti, zaručeně Vás okouzlí nejen svou jednoduchostí.