E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Aspikový dort

Doba přípravy: 30 minut

Zbyla Vám po Velikonocích vajíčka? Saláty a pomazánky z nich Vás neoslovují? Zkuste připravit aspikový dort, protože na něm se můžete klidně vyřádit i s dětmi. A aspikový dort je skvělý tip i na dáreček pro pány, kteří to sladké moc nemusí!

Nálev:

  • 1 l vody
  • 0,1 l octa
  • 3 kuličky nového koření
  • 6 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • 1 cibule
  • 15 g soli
  • 3 g práškového sladidla STEVIALIN EXCLUSIVE nebo 3 sáčky STEVIALIN EXCLUSIVE HB
  • 2 sáčky želatiny na vaječnou tlačenku

Náplň dortu:

  • 1 plechovka zeleniny ve slaném nálevu (kukuřice, hrášek, mrkev)
  • 150 g šunky krájená
  • 100 g sýra, krájený (eidam, gouda, a pod.)
  • 6 vajec
  • Salát nebo pomazánka dle vlastního výběru

Postup:

Všechny suroviny na nálev kromě sladidla svaříme asi 15-20 minut. Práškové sladidlo STEVIALIN EXCLUSIVE přidáme až po převaření ještě do horkého nálevu. Nálev smícháme s želatinou dle návodu na obalu želatiny.
Formu vyložíme potravinářskou fólii a na dno nalijeme asi 1 cm želatiny, kterou necháme v chladu ztuhnout.
Po ztuhnutí začneme vrstvit jednotlivé přísady dle vlastní fantazie. Formičkou můžeme vykrájet různé tvary ze sýra nebo šunky na ozdobení první vrstvy.
Z šunky a salátu vytvoříme rolky.
Končíme vrstvou želatiny tak, aby všechny suroviny byly zcela zalité a aspikový dort nám neosychal.
Aspikový dort dáme do lednice vychladit a ztuhnout (nejlépe do druhého dne) a pak teprve vyklopíme.

TIP:

Když už máte doma Stevialin Exclusive, vyzkoušejte i další recepty, např. Hruškový kompot, Domácí mléčná rýže a nebo jednoduchý Banánový milkshake.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut