Máte chuť na něco sladkého? Jenom tak pro sebe, nic velkého. Sami sebe totiž nemůžete odbývat 🙂 Alpský germknödl od Andrejky Skoumalové – @anyfood❤️ je recept jednoduchý, rychlý a připravený potěšit Vaše chuťové buňky.
Na alpský germknödl s mákem potřebujeme:
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce práškového sladidla FAN ERYTHRITOL
- špetka soli
- 1 vejce
- 2-3 lžíce bílého jogurtu
- vanilkový proteinový pudink
- mletý mák
- jahoda
Postup:
Smícháme mouku, prášek do pečiva, špetku soli a práškové sladidlo FAN Erythritol. Přidáme rozkvedlané vejce, jogurt a dobře promícháme., aby nám vzniklo jednolité těstíčko. 2/3 vzniklého těstíčka dej do hrníčku, poté přidáme jahodu a pak navrstvíme ještě zbytek těstíčka, abychom jahodu uzavřeli uvnitř.
Dej do mikrovlnky na plný výkon na 3 minuty. Vzniklý mugcake ala germknödel dej na talíř, a přidejte vanilkový proteinový pudink, který si předem ohřejeme přibližně jen 30 s v mikrovlné troubě. Nakonec zasypeme germknödl mletým mákem a dozdobím ovocem podle libosti.
Od Andrejky máme v databázi pár další receptů – např. Minikrtkův dortík od @anyfood❤️. Určitě vyzkoušejte!