Zavařování

ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE

Zavařování ovoce, ať už ve formě marmelád, jamů nebo kompotů, je oblíbeným způsobem jak uchovat Vaší úrodu na zimu. A naše sladidla jsou skvělým způsobem, jak ušetřit kalorie a přitom zachovat chuť ovoce, ba dokonce jí i zintenzivnit.

A jaká sladidla použít:
Z naší nabídky lze použít veškerá sypká sladidla. Většina našich sladidel je připravena přesně tak, aby se dala snadno použít při náhradě řepného cukru.

Sladidla 4:1 - nejlepších chuťových výsledků dosáhnete se STARLinea nebo Stevia sypká.
Můžete vzít svůj oblíbený recept, použít pouze 1/4 množství sladidla oproti cukru. A máte svou oblíbenou zavařeninu, jam nebo kompot - chuť stejnou, ale o 75% méně kalorií.

Sladidla 5:1 - Stevialin 
U tohoto sladidla použijete pouze 1/5 množství oproti množství cukru. Velkou výhodou tohoto sladidla jsou žádné cukry navíc, pouze cukry z ovoce.

Sladidla 1:1 - Erythritol, Xylitol 
Množství cukru nahradíte stejným množstvím sladidla. S Erythritolem bez kalorií navíc.

TIPY NA ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE A POD.
1. Víčka i sklaničky důkladně vymyjte, a víčka ještě projistotu vytřete pálenkou nebo líhem.
2. Pokud nechcete džemy, marmelády atd. sterilizovat, čisté skleničky naplňte vroucí vodou a po nahřátí vylijte a plňte horkým džemem. Pevně zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru. Nechte takto vychladnout.
3. Sklenice si vždy popište (druh, rok). Za rok už si nevzpomenete, co tam máte :)

VYZKOUŠENÉ RECEPTY:


Bezinková marmeláda
Jablečná přesnídávka
Meruňkový džem
Rychlý rybízový džem
Hruškový džem 
Bezinkový sirup

ZAVAŘOVÁNÍ OKUREK

Zavařování okurek se sladidly má mnohaletou tradici. Už naše babičky používali sacharinové tabletky místo cukru. Námi uváděné recepty jsou léty prověřené. Jedná se o výherní recerpty vybrané odbornou porotou v soutěži "O nejlepší nakládačku".

A jaká sladidla použít?
Na zavařování zeleniny se skvěle hodí klasická tabletová sladidla - Sacharinová, Cyklamát-sacharinová, Sukralózová, Univerzální sladidlo nebo také Slim.

TIPY NA ZAVAŘOVÁNÍ OKUREK
1. Používejte vychlazený lák a sterilujte při nižší teplotě (max 85 stupňů Celsia) - okurky si zachovají více krásnou zelenou barvu.
2. Víčka i skleničky VŽDY důkladně vymyjte.
3. Skleničky si nezapomeňte popsat :)

VYZKOUŠENÉ RECEPTY:


okurky paní Štěpánky Drápalové   
okurky paní Jany Vačkářové
okurky pan Vojtěcha Synáčka