Pečení pro každý den

Pečení


V nabídce je několik výrobků určených přímo na pečení. Nejuniverzálnějším je nízkokalorické STARLinea 250g, kterým snadno nahradíte cukr téměř ve všech receptech a díky svému obsahu ovocného cukru vám také zaručí karamelizaci a další vlastnosti běžného cukru, v mnoha receptech tak důležitých.

Stejné vlastnosti nabízí i zcela přírodní směsné sypké sladidlo, které je na bázi steviol-glykosidů a ovocného cukru - Sypké sladidlo na bázi steviol-glykosidů 250g , nebo sladidlo se sladivostí 5:1 - Stavialin exclusive 150g.

Další výrobky, které lze úspěšně použít při náhradě cukru jsou i z dřívějška dobře známé Sorbity.

VYZKOUŠENÉ RECEPTY

Pro každý den
Tiramisu
Míša řezy
Pudinkový dezert s ovocem
Piškotová roláda s krémem
Podzimní jablečný koláč
Banánové muffiny
Švestkový koláč s drobenkou z babiččiny kuchařky
Jablková bábovka s kokosem
Maková buchta
Křehký mřížkový koláč
Mramorová bábovka
Křehký štrůdl
Celozrnné muffiny

 

TIRAMISU

Připravíme si:
1,5 sáčku Dia piškotů
3 tvarohy
1 smetanu ke šlehání
Tekuté stolní sladidlo FAN STEVIA
Uvařenou kávu
Kakao na posyp
Množství surovin záleží na velikosti dortové formy nebo plechu.

Postup:
Do hrnku si uvaříme kávu, kterou osladíme stevií. Do kávy postupně namáčíme piškoty a klademe na dno formy. V míse si mixerem vyšleháme tvarohy, smetanu ke šlehání a Stevii. Dávejte však pozor! Stevie sladí 1:5. Vyšlehanou směsí potřeme první várku vyskládaných piškotů. Poté už jen opakujeme, střídáme piškoty namočené v kávě se směsí z tvarohu. Poslední vrstvu zakončíme tvarohovou směsí, kterou přes sítko nebo cedníček posypeme kakaem. Vršek dortu můžeme nazdobit zbytkem tvarohové směsi, kterou si přendáme do cukrářského sáčku a pomocí zdobiček vymačkáme na dort.


tiramisu

MÍŠA ŘEZY

Na těsto si připravíme:
6 vajec
2 lžíce rostlinného oleje
6 lžic polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
1,5 lžice práškového sladidla STARLinea

Na krém si připravíme:
2-3 tvarohy
Podle chuti FAN práškové stolní sladidlo s acesulfamem K

Na polevu si připravíme:
Kousek tuku
1 čokoládu s umělým sladidlem.

Postup:
V míse si ušleháme z bílků tuhý sníh. V druhé míse si utřeme žloutky s 1,5 lžící práškového cukru STARLinea, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva. (Nelekejte se, těsto bude dost tuhé) K tomuto těstu postupně a zlehka vmícháme sníh z bílků. Po vmíchání sněhu nám vznikne vláčné těsto, které nalijeme na předem vymazaný plech nebo dortovou formu. Těsto pečeme ve středně vyhřáté troubě. V mezičase si připravíme jednoduchý krém. V míse si rozmícháme 2-3 tvarohy (podle velikosti plechu/dortové formy) a podle chuti přidáme práškové stolní sladidlo s acesulfamem K. Po upečení a vychladnutí natřeme korpus tvarohovým krémem. Ve vodní lázni si rozpustíme trošek tuku a přidáme na kostičky nalámanou čokoládu s umělým sladidlem. Po rozehřátí polevu nalijeme na dort a rozetřeme po celé ploše, nebo jen „nacákáme“ na dort třeba pomocí lžíce a na dortu tak vytvoříme obrazce. Celý dort necháme zatuhnout v chladničce. Po vychladnutí můžeme zákusek servírovat s kávou nebo čajem oslazeným například Sacharinem v tabletách nebo přírodním sladidlem Stevia v praktickém dávkovači.

misa rezy

TVAROHOVO PUDINKOVÝ DEZERT S OVOCEM

Připravíme si:
2 pudinkové prášky s různou příchutí
2 tvarohy
2 zakysané smetany
1 lžíce mléka
Sladidlo FAN STEVIALIN – EXCLUSIVE
Ovoce čerstvé nebo kompotované

Postup:
Uvaříme 2 libovolné pudinky (každou příchuť zvlášť) dle návodu na obalu, ale nahradíme cukr za 4 lžičky FAN sladidla STEVIALIN-EXCLUSIVE. Do vlažného pudinku zašleháme 1 tvaroh. Zvlášť si rozmícháme zakysanou smetanu a osladíme přibližně 1,5 lžičkou FAN sladidlem STEVIALIN-EXCLUSIVE. Poté vrstvíme krémy a prokládáme čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Posypeme kakaem, oříšky nebo nastrouhanou čokoládou a dozdobíme ovocem a lístkem máty.

pudinkovy dezert

PIŠKOTOVÁ ROLÁDA S KRÉMEM

Na piškot si připravíme:
80 g hladké mouky
4 vejce
160g FAN Práškové stolní sladidlo SORBIT
1 lžíci oleje

Na krém si připravíme:
1 kostku másla
2-3 lžíce karamelového likéru
3-4 lžice FAN STARLinea
ovocnou marmeládu

Na ozdobu:
čokoládovou polevu v sáčku

Postup:
V míse si vyšleháme vejce s FAN SORBITEM do husté pěny, do které postupně zašleháme mouku a lžíci oleje. Hustou směs rozetřeme na celou plochu plechu vyloženým pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud piškot nezezlátne. Po upečení srolujeme piškot pomocí pečícího papíru do tvaru rolády a necháme vychladnout. Mezi tím si připravíme krém. Do mísy si nakrájíme kostku másla, přidáme likér, FAN STARLineu a vše spolu vyšleháme. Piškot potřeme ovocnou marmeládou a máslovým krémem, zarulujeme a potřeme ještě vrch i boky máslovým krémem. Poté dozdobíme roládu čokoládovou polevou nebo kokosem, či oříšky.


IMG_8532

PODZIMNÍ JABLEČNÝ KOLÁČ

Na těsto koláče si připravíme:
300g hladké mouky
½ prášku do pečiva
3 žloutky
200 g másla
3 lžíce mléka
10 g práškového sladidla FAN STARLinea

Na náplň si připravíme:
1-1,5kg jablek
1-2 lžíce práškové sladidlo FAN STARLinea
mletou skořici

Na ozdobu a dochucení:
FAN Březový cukr s vanilkou (CUKŘENKA BEZ CUKRU)

Postup:
Postup je velmi snadný a rychlý. Ze všech surovin, které si na těsto připravíme vypracujeme vláčné těsto. Poté si připravíme vál, který si lehce posypeme moukou a pomocí válečku si z těsta rozválíme kulatý plát. Plát opatrně přendáme do předem připravené, vymazané a moukou vysypané dortové formy. Těsto, které bude přesahovat okraje odřízneme a schováme (budeme ho ještě potřebovat). Těsto na dně dortové formy propícháme pomocí vidličky.

Náplň:
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme skořici a práškové sladidlo FAN STARLinea, promísíme a rozprostřeme na těsto do dortové formy. Ze zbylého těsta můžeme vyválet dlouhé válečky, které poklademe na jablka a vytvoříme tak mřížku, nebo těsto můžeme rozválet a pomocí vykrajovátek vytvořit obrazce, které vyskládáme na vrch koláče. Pak už jen koláč vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut na 175-180 °C. Po vychladnutí pocukrujeme BŘEZOVÝM CUKREM S VANIKOU (CUKRENKA BEZ CUKRU).

BDCD9D50-D3C6-4483-89B0-0CDE609438B7 (1)

BANÁNOVÉ MUFFINY

Potřebujeme:
2 zralé banány
3 vejce
150 g másla nebo hery
30 g sladidla 4x SLADŠÍ (SWEET 2000)
150 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva.
Banány rozmačkáme vidličkou. Utřeme vejce se sladidlem a tukem. Přidáme banány, pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a krátce promícháme a plníme do vymazaných a vysypaných důlků plechu na muffiny. Pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200°C.

bananove recepty

ŠVESTKOVÝ KOLÁŠ S DROBENKOU Z BABIČČINY KUCHAŘKY

Potřebujeme:
1500 g švestek
600 g polohr.mouky
50 g sladidla 4x SLADŠÍ (SWEET 2000)
200 ml oleje
200 ml kyšky nebo podmáslí
3 vejce
1 prášek do pečiva
tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu, mouka na poprášení těsta.

Žmolenka:
120 g hrubé mouky
100 g másla
25 g sladidla 4x SLADŠÍ (SWEET 2000)

Postup:

V míse smícháme mouku se sladidlem, práškem do pečiva a přilijeme olej a vejce, těsto promícháme. Nakonec jej zředíme kyškou nebo podmáslím. Vymícháme těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a na povrchu těsto jemně poprášíme moukou. Švestky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a rozprostřeme je řeznou stranou dolů na povrch koláče. Všechny suroviny na drobenku smícháme dohromady a v prstech promneme a nasypeme rovnoměrně na koláč. Vložíme ho do trouby a pečeme asi 35 minut při 180 °C.

svestkovy kolac

JABLKOVÁ BÁBOVKA S KOKOSEM

Potřebujeme:
350 g polohr.mouky
180 g strouhaného kokosu
35 g sladidla 4x SLADŠÍ (SWEET 2000)
2 jablka
2 dl oleje
2 dl kefíru
2 vejce
1 prášek do pečiva
tuk na vymazání
strouhaný kokos do formy
kokos na posypání bábovky

Postup:
Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme najemno. V míse smícháme mouku se strouhaným kokosem, sladidlem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, olej, strouhaná jablka, přilijeme kefír a těsto dobře promícháme.
Těsto nalijeme do vymazané a kokosem vysypané bábovkové formy a vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C, pečeme asi 45 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout, poté ji vyklopíme a před krájením ji posypeme kokosem a necháme zcela zchladnout.

jablkova babovka s kokosem

MAKOVÁ BUCHTA

Potřebujeme:
300 g polohrubé mouky
500 g mletého máku
45 g sladidla 4x SLADŠÍ (SWEET 2000)
1 vejce
1 prášek do pečiva
podle potřeby mléko, olej a mouka do remosky

Postup:
Mouku, mák, sladidlo, vajíčko, prášek do pečiva a podle potřeby mléko smícháme, aby vzniklo řidší těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané mísy remosky, zakryjeme rozpáleným víkem a upečeme dozlatova. Po upečení necháme moučník vychladnout a dle chuti jej můžete rozříznout, spojit zavařeninou a poprášit moučkovým cukrem nebo jen pocukrovat či polít oblíbenou polevou. Moučník je výborný pro svou vláčnost a s pikantní zavařeninou se skvěle doplňuje.

makova buchta

KŘEHKÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ

Potřebujeme:
300 g hladké mouky
200 g borůvkové zavařeniny
25 g sladidla 4x SLADŠÍ (SWEET 2000)
100 g hery
1 vejce
4 polévkové lžíce mléka
1 prášek do pečiva
špetka strouhané citrónové kůry
špetka soli
mouka na vál
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
1 vejce na potření

Postup:
Na válu smícháme mouku se sladidlem, práškem do pečiva, citrónovou kůrou a solí. Do této směsi nasekáme heru/máslo, ve středu uděláme důlek a vklepneme do něj vejce a přilijeme mléko. Vše zpracujeme na hladké těsto. 2/3 těsta rozválíme na pomoučeném válu na kulatý plát o trochu větší, než je kulatá forma na koláč. Přeneseme ho do vymazané a vysypané formy a okraje mírně zvedneme. Povrch těsta propícháme vidličkou a potřeme ho zavařeninou. Zbylé těsto rozválíme na plát a rádýlkem ho nakrájíme na proužky, které přeneseme na koláč jako mřížku. Okraje koláče i mřížku potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 25 minut.

krehky mrizkovy kolac

MRAMOROVÁ BÁBOVKA

Potřebujeme:
400 g polohrubé mouky
200 ml oleje
200 ml vlažné vody/mléka
3 vejce
50 g sladidla 4x SLADŠÍ (SWEET 2000)
1 prášek do pečiva
1 polévková lžíce kakaa
tuk vymazání formy
mouka na vysypání formy

Postup:
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme sladidlo, olej, mléko/vodu, rozšlehané žloutky a dobře promícháme. Nakonec do směsi opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a do zbytku zamícháme kakao. Tmavé těsto vlijeme na světlé těsto ve formě a špejlí vytvoříme opatrně "mramor". Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova. K šálku horké kávy nebo čaje se hodí kousek jemného moučníku.

mramorova babovka

KŘEHKÝ ŠTRŮDL

Potřebujeme na těsto:
400 g hladké mouky
15 g sladila 4x SLADŠÍ (SWEET 2000)
1 lžička soli
1 máslo
2 vejce
trochu strouhané citrónové kůry
2 lžičky vanilkového extraktu.

Potřebujeme na náplň:
80 g strouhanky
cca 1 kg jablek
skořicový a vanilkový cukr

Postup:
Nejdřív nasucho opražíme strouhanku do lehkého zezlátnutí a necháme vychladnout. Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto. Jablka zbavíme slupek a jádřinců a pokrájíme na drobné kousky. Těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na obdélník cca 35x30 cm. Posypeme polovinou strouhanky, polovinou jablek a cukrem. Množství cukru korigujeme podle kyselosti jablek. Přehneme okraje dovnitř a srolujeme. Záviny propícháme vidličkou. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení dozlatova (190°C, cca 30 minut).

krehky strudl

CELOZRNNÉ  MUFFINY

Potřebujeme:
125g celozrnné mouky
125g hladké mouky
22g sladidla Stevia sypká (jakékoliv jiné sladidlo 4:1)
1 prášek do pečiva
1 vejce
150g bílého jogurtu
80g (přibližně 80ml) mléka
3 lžíce oleje
Čokoláda, oříšky, sušené nebo čerstvé ovoce

Postup:
Jogurt smícháme s mlékem, vejcem a olejem ve větší misce. V jiné míse smícháme všechny sypké suroviny – obě mouky, sladidlo, prášek do pečiva. Sypkou směs opatrně vmícháme do tekuté a vytvoříme vláčné těsto. Plníme do formy na muffiny, nejlépe do papírových košíčků a pečeme v předehřáté troubě při 180C, přibližně 20 minut.

celozrne muffiny